Η απονομή των βραβείων και επαίνων του πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού “200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – Ο διαρκής Φιλελληνισμός” πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φιλελληνισμού, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του διαγωνισμού, ευχόμενοι ο ποιητής Βύρων και οι βυρωνικοί ήρωες να αποτελούν σημείο έμπνευσης και επικοινωνίας του διαρκούς Φιλελληνισμού.
Ο Λόρδος Βύρων ως η πλέον δημοφιλής προσωπικότητα της εποχής του ή με σύγχρονους όρους ως «influencer» του 19ου αιώνα, ήταν η θεματική ενότητα με την οποία καταπιάστηκαν περισσότερα από 40 σχολεία ανά την Ελλάδα, 10 από τα οποία διακρίθηκαν.
Η τελετή έλαβε χώρα στο Μουσείο Φιλελληνισμού, και τα βραβεία επέδωσε η ΕΕΦ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων.
Έπαινος, βραβείο Η/Υ και έκδοση:
– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ, εκπαιδευτικός Θεόδωρος Κατσικάρος
– 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, εκπαιδευτικός Αικατερίνη Αναστασίου
– ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ, εκπαιδευτικός Χριστίνα Σταμάτη
– 6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, εκπαιδευτικός Αγγελική Χαρίτου
Έπαινος και έκδοση:
– 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, εκπαιδευτικός Βασίλης Νάστος
– 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ, εκπαιδευτικός Γαρυφαλλιά Φραντζή
– 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου
– ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ, εκπαιδευτικός Καλλιόπη Ρούσσου
– 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, εκπαιδευτικός Φώτης Σκληρός
– IB CAMPION SCHOOL, εκπαιδευτικός Judith Korakakis
Χορηγοί της εκδήλωσης και των βραβείων: EUROPEAN DYNAMICS, PLAISIO
Πληροφορίες: info@eefshp.org