Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρει μία ερευνητική υποτροφία για την περίοδο 2024-2025 σε μεταδιδακτορικό ερευνητή ή ερευνήτρια με στόχο τη διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας σε θέματα που αφορούν τον Φιλελληνισμό ως κίνημα του 18ου και 19ου αιώνα, καθώς και ως φαινόμενο του οποίου οι εκφάνσεις και ο αντίκτυπος συνέχισαν τα χρόνια που ακολούθησαν. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα Fellowship in Philhellenism διεξάγεται σε συνεργασία με την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, παρέχοντας πρόσβαση στη συλλογή και τα αρχεία του Μουσείου Φιλελληνισμού με τη συγχρηματοδότηση της European Dynamics.

Η υποτροφία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διορισμό διάρκειας ενός έτους ως CHS Fellow in Philhellenism, ξεκινώντας την 1η Ιουνίου 2024, χρηματικό ποσό ύψους 12.000$, πρόσβαση για ένα έτος στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard, δεκαήμερο ταξίδι στο μητροπολιτικό Κέντρο στην Ουάσιγκτον και προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και για παρουσίαση του ερευνητικού έργου στους ιστότοπους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα δίκτυα του Κέντρου. Θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτήσεις από άτομα που ξεκίνησαν πρόσφατα την ακαδημαϊκή τους καριέρα ή που δεν έχουν εκλεγεί σε μόνιμη θέση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία επισκεφτείτε τον σύνδεσμο.

Για την έρευνα που διεξήχθη στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος CHS Fellow in Philhellenism ακολουθήστε τον σύνδεσμο.