Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι ολοκλήρωσαν την αξιολόγηση του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός».

Αξιολογήθηκαν 30 επιλέξιμες υποψηφιότητες, οι οποίες κατατέθηκαν εμπρόθεσμα. Όλες οι προτάσεις παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγχαίρουμε τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την προσπάθειά τους. Ως εκ τούτου, η ΕΕΦ αποφάσισε να τιμήσει τους 4 πρώτους νικητές, και να δώσει επαίνους σε άλλους 4 συμμετέχοντες.

Οι 4 πρώτοι νικητές του διαγωνισμού (οι οποίοι θα λάβουν ένα έπαινο και από ένα Η/Υ) είναι οι εξής:

 

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ – BIRDS

12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ

6ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

Παράλληλα, αποφασίσθηκε να βραβευθούν με έπαινο οι ακόλουθες συμμετοχές:

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

IB CAMPION SCHOOL

 

Συγχαίρουμε τους νικητές του διαγωνισμού και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την επιμελή προσπάθειά τους και το χρόνο που αφιέρωσαν για να δημιουργήσουν ένα αξιοθαύμαστο υλικό, που τιμά τον Λόρδο Βύρωνα, τους Φιλέλληνες και τους χιλιάδες ανθρώπους διεθνώς που εμπνεύστηκαν από τον Ελληνικό πολιτισμό και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, και έθεσαν τις βάσεις των αξιών στις οποίες στηρίζεται ο διαρκής Φιλελληνισμός.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα λάβει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου 2024. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί στα website και στις σελίδες στο Facebook, της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (www.eefshp.org, @eefshp) και του Μουσείου Φιλελληνισμού (www.phmus.org, @phmus).

Πολλοί από εσάς μας ζητούν να οργανώσουν σχολικές επισκέψεις στο Μουσείο Φιλελληνισμού. Το Μουσείο μας έχει ήδη ανταποκριθεί θετικά. Για τη ρύθμιση των λεπτομερειών παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία μας (τηλ. +30.210.8094750, +306985721860, mail: info@phmus.org)

Σας ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον σας και σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις της ΕΕΦ και του Μουσείου μας.