Η καταστροφή των Ψαρών, έργο της Suzanne Elisabeth Eynard (1775-1844), νύφης του μεγάλου Ελβετού Φιλέλληνα J. G. Eynard

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος για όλη την ανθρωπότητα, με πρωτοφανείς προκλήσεις και ανακατατάξεις που προκάλεσε η πανδημία. Ήταν όμως και ένα έτος που επιβεβαίωσε την σπουδαιότητα των αξιών που πρεσβεύει ο Ελληνισμός, στις οποίες στηρίζονται οι κοινωνίες μας.

Το 2021 εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, της οποίας βασικός στυλοβάτης ήταν ο Φιλελληνισμός. Η Επανάσταση αυτή οδήγησε στη σύσταση του Ελληνικού κράτους, που αποτελεί σήμερα θεματοφύλακα των αξιών του δυτικού κόσμου.

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με πολλές και σημαντικές δράσεις τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα.

Η πρώτη από αυτές αφορά την ίδρυση του Μουσείου Φιλελληνισμού, το οποίο θα εγκαινιασθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Παράλληλα κυκλοφορήσαμε και την πρώτη μας έκδοση. Το βιβλίο – ημερολόγιο για τον Φιλελληνισμό

(πληροφορίες – παραγγελίες: info@eefshp.org / +30 6974 750361).

 

 

Θα ακολουθήσουν πολλές άλλες εκδόσεις.

Στόχος μας παραμένει να προωθήσουμε τις αρχές του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού διεθνώς, και να ενθαρρύνουμε τις κοινωνίες που εμπνέονται από αυτές, να βρουν μία θέση και ένα ισότιμο ρόλο στο πλευρό των Ελλήνων, που συνεχίζουν να αποτελούν τον θεματοφύλακα των πανανθρώπινων αξιών. Να δρομολογήσουμε ένα νέο φιλελληνικό ρεύμα για τον 21ο αιώνα.

Ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον που έχετε εκδηλώσει για να συμβάλετε στο έργο  μας. Στην κατεύθυνση αυτή, ετοιμάζουμε ένα πλαίσιο για την δραστηριοποίηση των φίλων και εθελοντών, για το οποίο θα ενημερωθείτε σύντομα (ανάλογα με την πορεία της πανδημίας).

Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό Επετειακό Έτος 2021.

Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό

info@eefshp.org