ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

20 Απριλίου 2022 

Επίσκεψη της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) στον υπουργό εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια 

Ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της ΕΕΦ και του Μουσείου Φιλελληνισμού 

Παρουσίαση βραβευόμενων με το Διεθνές Βραβείο Λόρδος Βύρων για το 2022

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ), οι λειτουργίες της οποίας έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, επισκέφθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια. 

H ΕΕΦ παρουσίασε τις τρεις προσωπικότητες που επέλεξε, προκειμένου να λάβουν το Διεθνές Βραβείο Φιλελληνισμού Λόρδος Βύρων για το έτος 2022.   

Πρόκειται για τους εξής: 

  • Jean Claude Juncker, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Λουξεμβούργο),  
  • Jack Lew, πρώην Secretary of the Treasury (ΗΠΑ), 
  • Klaus P. Regling, Chief Executive Officer του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (Γερμανία). 

Οι τρεις αυτές προσωπικότητες έχουν ασκήσει τα καθήκοντα τους κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους, με τρόπο απόλυτα συμβατό με τις αρχές και τις αξίες του φιλελληνισμού, έχουν αντιμετωπίσει με θάρρος σημαντικές διεθνείς κρίσεις και έχουν προσφέρει αξιοθαύμαστο έργο στο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, ο καθένας από την θέση του, και οι τρείς στάθηκαν με αποφασιστικότητα στο πλευρό της Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, την οποία η Ελλάδα έχει πλέον ξεπεράσει με επιτυχία. 

Οι τρεις βραβευόμενοι έχουν αποδεχθεί επίσημα το βραβείο. Η τελετή θα λάβει χώρα εντός του 2022 στην Ακαδημία Αθηνών. 

Παράλληλα, η ΕΕΦ παρουσίασε στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια τις δράσεις που υλοποιεί, τη λειτουργεία του Μουσείου Φιλελληνισμού και το Μνημείο Φιλελλήνων που θα τοποθετηθεί επί της Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα. 

Ο πρόεδρος της ΕΕΦ και του Μουσείου Φιλελληνισμού, κ. Κ. Βελέντζας ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για την στήριξη και αιγίδα που προσφέρει το ΥΠΕΞ σε όλες αυτές τις δράσεις και του παρέδωσε μία σειρά από 10 μετάλλια με τις μορφές σημαντικών φιλελλήνων.  

Πληροφορίες: Κα Λεωνή Θανάσουλα email: info@phmus.org, τηλ +30.2108094750