Η Ελλάδα – αλληγορία
Αγνώστου Γερμανού ζωγράφου, πιθανόν από το Μόναχο. Παρουσιάζει Ελληνίδα μητέρα με το παιδί της σε αλληγορική σύνθεση που συμβολίζει την επιβίωση του Ελληνισμού και την ταύτισή του με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό του οποίου αποτελεί θεματοφύλακα. Ο πίνακας ανήκε στην προσωπική συλλογή του Βαυαρού πρίγκηπα Ludwig Ferdinand (1859-1949). Λάδι σε μουσαμά. 99 εκ x 121 εκ. Συλλογή της ΕΕΦ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Το 2019 ήταν ιδιαίτερα δημιουργικό για την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό.

Οργανώσαμε 3 μεγάλες εκδηλώσεις τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2019. Το βίντεο από την τελευταία μας εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Σχεδιάσαμε και υποστηρίζουμε συστηματικά τον ιστοτόπο της ΕΕΦ (www.eefshp.org), καθώς και την σελίδα μας στο Facebook (Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό). Συγκροτήσαμε ένα εντυπωσιακό μουσικό σύνολο, τους «Byron’s Muse» και ετοιμάζουμε ήδη 3 εκδόσεις και την παραγωγή ενός μουσικού CD.

Το 2020, προχωρούμε στην πρόσληψη μονίμων στελεχών για την υποστήριξη των στόχων μας και την αξιοποίηση της συλλογής μας, καλλιεργούμε σχέσεις με την ακαδημαϊκή κοινότητα και ετοιμάζουμε ένα ευρύ πρόγραμμα οπτικοακουστικών παραγωγών, εκδηλώσεων και δράσεων στην Ελλάδα και διεθνώς, τόσο για το 2020 όσο και κυρίως για το 2021.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τις αρχές του Ελληνισμού και του Φιλελληνισμού διεθνώς, και να ενθαρρύνουμε τις κοινωνίες που εμπνέονται από αυτές, να βρουν μία θέση και ένα ισότιμο ρόλο στο πλευρό των Ελλήνων, που συνεχίζουν να αποτελούν τον θεματοφύλακα των πανανθρώπινων αξιών. Να δρομολογήσουμε ένα νέο φιλελληνικό ρεύμα για τον 21ο αιώνα.

Ευχαριστούμε όλους σας για το ενδιαφέρον που έχετε εκδηλώσει για να συμβάλετε στο έργο  μας. Στην κατεύθυνση αυτή, ετοιμάζουμε ένα πλαίσιο για την δραστηριοποίηση των φίλων και εθελοντών, για το οποίο θα ενημερωθείτε σύντομα.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό Νέο Έτος 2020.

Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό

info@eefshp.org