
Πορτραίτο του Βέλγου Φιλέλληνα De Lannoy Augustin (συλλογή ΕΕΦ)
Ο De Lannoy, (Guillaume) Augustin (αναφέρεται επίσης ως Delannoy, Delannoi, Delanoi), ήταν εθελοντής από τις Βρυξέλλες, του Βελγίου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές (πχ. Fornezy), ένας εθελοντής με το όνομα «Delannoi» αναφέρθηκε ότι συμμετείχε στην δύναμη του τάγματος των Φιλελλήνων που διοικούσε ο στρατηγός Norman. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι πολέμησε στο Πέτα τον Ιούλιο του 1822.
Ωστόσο, σύμφωνα με Βελγικές εφημερίδες (π.χ. Le Courrier de la Meuse της 5ης Ιουνίου 1826), ο Augustin De Lannoy και ο N.J. Trumper αναχώρησαν από το Βέλγιο το 1824 για την Ελλάδα.
Ο De Lannoy συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και εράνους για την συγκέντρωση χρημάτων και τιμητικές εκδηλώσεις, για να υποστηρίξει τα ελληνικά δίκαια, και το όνομά του εμφανιζόταν συχνά στον ευρωπαϊκό τύπο.

Το πρόγραμμα της 3ης Ιουνίου 1826, μιας από τις πολλές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν υπέρ των Ελλήνων στην Ευρώπη. Ο στόχος αυτών των εκδηλώσεων ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για την οικονομική υποστήριξη των Ελλήνων και να προωθήσει τα δίκαια των Ελλήνων (συλλογή ΕΕΦ).
Από την άφιξή του στην Ελλάδα το 1824, έγινε μέλος του Τακτικού Στρατού υπό τον Στρατηγό Fabvier και διορίστηκε Λοχαγός του Πεζικού του Τρίτου Ελληνικού τάγματος. Το 1826 μετακόμισε με τις στρατιωτικές μονάδες που στάθμευαν στην Τροιζίνα, με αποστολή να σταματήσουν τις δυνάμεις του «Ιμπραήμ-Πάσα». Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις μέχρι τον Ιούνιο του 1826 και πιθανότατα και στη μάχη των Μύλων, όπου 500 Έλληνες μαχητές και Φιλέλληνες νίκησαν έναν στρατό 6600 Οθωμανών με επικεφαλής τον ίδιο τον Ιμπραήμ-Πάσχα.
Ο De Lannoy πέθανε λίγο αργότερα στο νησί της Άνδρου στις 6 Ιουλίου 1826.
Η συνεισφορά του αναγνωρίσθηκε και το όνομά του αναγράφεται στο μνημείο του Τουρέ στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ναύπλιο.

Η Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (The Transfiguration of the Saviour) στο Ναύπλιο και το μνημείο των Φιλελλήνων γνωστό ως αψίδα του Τουρέ στην είσοδό του ναού.
Η ΕΕΦ και ο Ελληνικός λαός αποτίουν φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο Βέλγο Φιλέλληνα, και τιμούν τη μνήμη του, μαζί με αυτήν όλων των Βέλγων συντρόφων του που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, ακόμη και τη ζωή τους, κατά την Ελληνική Επανάσταση, ως εθελοντές στην Ελλάδα ή με τη συμμετοχή τους το φιλελληνικό κίνημα στο Βέλγιο.