Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το κονσέρτο «Πορτραίτα Φιλελλήνων»

Επισκεφθείτε το Μουσείο Φιλελληνισμού με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά και πείτε μας σε ποιο σημείο εκτίθεται παρτιτούρα φιλελληνικής μουσικής του 19ου αιώνα με τραγούδι με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Την διαδικτυακή επίσκεψη μπορείτε να την πραγματοποιήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://phmus.org/the-museum/episkepsi-online/

Στείλτε την απάντησή σας με email (info@phmus.org) ή με SMS (6974750361).

Τρείς νικητές θα λάβουν από μία πρόσκληση για δύο άτομα για το κονσέρτο «Πορτραίτα Φιλελλήνων».

‘Το 1821 πυροδότησε, εκτός από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τον Φιλελληνισμό, μια παγκόσμια κίνηση, υπέρ του αγώνα των Ελλήνων για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους. Ποιητές και συγγραφείς (ΣΑΠΦΩ, ΒΥΡΩΝ, ΟΥΓΚΩ), ενέπνευσαν συνθέτες (ΓΚΟΥΝΩ, ΒΕΜΠΕΡ, ΦΟΣΚΑΡΙΝΑ) να γράψουν ιστορικά τραγούδια, ρομάντζες και άριες που αφηγούνται τη θέληση, τον αγώνα και τη δόξα των Ελλήνων. Με αυτό το υλικό διοργανώνουν συναυλίες στα σαλόνια της Ευρώπης, δίνουν πληροφορίες για την κατάσταση στην επαναστατημένη Ελλάδα και κάνουν έρανο για τις ανάγκες των αγωνιστών, προκαλώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη να ασχοληθεί με το θέμα της Ελλάδος.’

Διακόσια χρόνια μετά, το κονσέρτο στις 7 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», εστιάζει στην απόδοση των μουσικών αυτών έργων από τον πιανίστα και τον βαρύτονο, και στην παράλληλη αφήγηση κειμένων (επιστολών, ποιημάτων, αφηγήσεων) των ίδιων των Φιλελλήνων.

Μια εκδήλωση για όλους αυτούς τους σπουδαίους φιλέλληνες που αφιέρωσαν την πένα, την ψυχή και το ξίφος τους υπέρ του αγώνα ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

~*~

Σύλληψη | Έρευνα | Ερμηνεία τραγουδιών: Νικόλας ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ

Αφήγηση | Διαμόρφωση πρόβας: Μιλτιάδης ΦΙΟΡΕΝΤΖΗΣ

Μουσική συνοδεία στο πιάνο: Πάνος ΛΟΥΜΑΚΗΣ

Έρευνα | Μεταφράσεις: Bernadette COUTSOUMARIS

Μουσικό υλικό: ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΑ Γεωργίου ΚΩΣΤΑΝΤΖΟΥ

~*~

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Καρύτση 8, Αθήνα. Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:30