Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 27 Ιουνίου η εκδήλωση και η προβολή της ταινίας οι «Φιλέλληνες» στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου των Αθηναίων στην Πλάκα. Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) διοργάνωσε σε συνεργασία με το Σύλλογο των Αθηναίων εκδήλωση και προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες» με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης της Ακροπόλεως από τους Αθηναίους τον Ιούνιο του 1822. Η συμμετοχή του κοινού ήταν ευρύτατη με τους επισκέπτες να αριθμούν περισσότερα από 250 άτομα. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αθηναίων και του Δημοτικού Συμβουλίου των Αθηνών, κύριος Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και η μουσειολόγος του Μουσείου Φιλελληνισμού, κυρία Μαρία Ηλέκτρα Τσίντου.

Ακολούθησε η δεύτερη δημόσια προβολή της ταινίας «Οι Φιλέλληνες», ένα δραματοποιημένο documentaire 33’ λεπτών που έχει δημιουργήσει η ΕΕΦ σε συνεργασία με το Μουσείο Φιλελληνισμού. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία του φιλελληνικού κινήματος ως αποτέλεσμα της αρχαιογνωσίας και της αρχαιολατρίας της Αναγέννησης και τη δράση των Φιλελλήνων πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Μετά την προβολή, οι παρευρισκόμενοι πήραν το ποτό τους στο roof garden του Συλλόγου των Αθηναίων υπό τη θέα του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Συνολικά, η εκδήλωση αποτέλεσε μια αξέχαστη βραδιά, συνδυάζοντας τον πολιτισμό, την ιστορία και την κοινωνική επαφή σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες δράσεις και ξεναγήσεις: