Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard παρουσιάζει την διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα ‘’Ο μακροχρόνιος Ιταλικός Φιλελληνισμός’’ (‘’The Long Italian Philhellenism’’).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022, στις 12:00 μ.μ. EDT | 7:00 μ.μ. EET.

Μέσα στο πανευρωπαϊκό φαινόμενο που ονομάζεται Φιλελληνισμός, η Ιταλία, λόγω της ιστορίας της, της γεωγραφικής και της πολιτικής της θέσης, αναδείχθηκε με διαφορετικό τρόπο και φαίνεται ότι το ελληνικό φαινόμενο έγινε ίσως πιο βαθιά αισθητό και ριζωμένο. Με την ολοκλήρωση της Ελληνικής Επανάστασης, το ιταλικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα δεν σταμάτησε. Ώριμος υπό το πρίσμα των αμοιβαίων προσδοκιών των δύο χωρών για εθνική ενοποίηση, ο ιταλικός φιλελληνισμός χαρακτήρισε τις πολιτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τροφοδοτώντας, καθ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα, μια ιδιαίτερη πολιτική φιλία μεταξύ των λαών των δύο Μεσογειακών xωρών.

H εκδήλωση θα διαρκέσει μια ώρα και θα αποτελείται από παρουσίαση και συζήτηση σε πάνελ. Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι CHS YouTube Channel.

Ο σύνδεσμος για την εγγραφή στην εκδήλωση διατίθεται παρακάτω:

https://chs.harvard.edu/event/long-italian-philhellenism/

Kεντρικός ομιλητής:

Francesco Scalora, CHS Fellow in Philhellenism and Fellow at the Sicilian Institute for Byzantine and Modern Greek Studies “Bruno Lavagnini”.

Aποκρινόμενοι:

Johanna Hanink, Professor of Classics, Brown University.

Nicolas Prevelakis, Associate Senior Lecturer on Social Studies & Assistant Director of Curricular Development, Harvard Center for Hellenic Studies.

Konstantina Zanou, Assistant Professor of Italian, Columbia University.