Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) συμμετείχε στην εκδήλωση «Γάλλοι Φιλέλληνες του ’21 //200 χρόνια πριν… 200 χρόνια μετά», που οργάνωσε το ελληνογαλλικό σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ», στις 16 Οκτωβρίου 2021. H εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Γάλλους Φιλέλληνες και στη συμβολή τους στην αίσια έκβαση της Επανάστασης.
Ως κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης συμμετείχαν ο κύριος Κωνσταντίνος Βελέντζας, Πρόεδρος του διεθνούς ομίλου εταιρειών πληροφορικής, EUROPEAN DYNAMICS, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821 και ιδρυτής της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, καθώς και ο κύριος Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής κύριος Κωστής Ζαφειράκης.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη του Γαλλικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.
Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=emZepNRxe7U