Η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει ενεργά στους φετινούς εορτασμούς της ΕΕΦ – Μουσείου Φιλελληνισμου για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνος.

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού συνεργάστηκαν με το Μουσείο Φιλελληνισμού και με πρωτοβουλία του Β’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Λόρδο Μπάιρον στην ιστορική Βιβλιοθήκη του Σχολείου με αναφορά στα μοναδικά εκθέματα του μουσείου.

Η εκδήλωση αφορούσε ζωντανή συζήτηση μεταξύ του διακεκριμένου Καθηγητή Αρχαιολογίας, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, και του προέδρου του Μουσείου Φιλελληνισμού, Κωνσταντίνου Βελέντζα. Η Διευθύντρια του Β’ Αρσακείου Λυκείου, Γλωσσολόγος Νέλλη Παππά, ανέλαβε τον συντονισμό της συζήτησης, που είχε ως άξονα δύο διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν ως στόχο τη διεθνή προβολή και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν διακριθεί στο προπαρασκευαστικό στάδιο που προηγήθηκε της εκδήλωσης.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί με την αξιοποίηση του παραγόμενου οπτικοακουστικού υλικού και με τη διενέργεια νέων δράσεων που αυτή τη φορά θα αναλάβουν να προετοιμάσουν οι μαθητές.

Πληροφορίες:
Μουσείο Φιλελληνισμού, Τ. 2108094750, Ε. info@phmus.org

 

Σύνδεσμοι:
www.phmus.org
www.eefshp.org
www.facebook.com/PhilhellenismMuseum

 

Χορηγός επικοινωνίας: