Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, οργάνωσαν μία θεατρική παράσταση με αφορμή τη λήξη της περιοδικής έκθεσης του Αλέξανδρου Πατούλη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου με θέμα: «Το ’21 μου», και την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που καθιερώθηκε στις 19 Απριλίου, τιμώντας την μνήμη του Λόρδου Βύρωνα που έπεσε στο Μεσολόγγι στις 19 Απριλίου 1824.

Το θεατρικό έργο έχει τίτλο «Λόρδος Βύρωνας: Ο ποιητής της λευτεριάς», και παρουσιάστηκε από τον ηθοποιό – συγγραφέα Ιορδάνη Καλέση. Πρόκειται για δραματοποιημένη παρουσίαση των ξεχωριστών γεγονότων της ζωής του Λόρδου Βύρωνα μέσα από τα μάτια του ίδιου του ποιητή. Ο ηθοποιός Ιορδάνης Καλέσης επιχειρεί, ενσαρκώνοντας τον σημαντικό ποιητή και φιλέλληνα επί σκηνής, να μεταδώσει στους θεατές με ζωντανό και γλαφυρό τρόπο τις συνθήκες και τις ξεχωριστές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του.

Το δρώμενο βασίζεται στο βιβλίο του Στέλιου Σπεράντσα Λόρδος Μπάϋρον – Η ζωή του – Το έργο του, των εκδόσεων Παρισιάνου (Βιβλιοθήκη Βασιλείου).

Η εκδήλωση διατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η ιδιωτική συλλογή του Αλέξανδρου Πατούλη, απαρτίστηκε από πίνακες σχετικά με τον απελευθερωτικό  αγώνα.

Επιμέλεια: Αμαλία Γκόρου-Ρόντου, Άννα Ρόζα

Τοποθεσία: Μουσείο Φιλελληνισμού

Ζησιμοπούλου 12, 11524 Αθήνα