Το Μουσείο Φιλελληνισμού υποδέχθηκε την ομάδα ΑΡΤΤΕΑΜ, μια εξαιρετικά δραστήρια αθηναϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα φιλότεχνων γυναικών με ιδιαίτερη καλλιέργεια και πνευματικό ενθουσιασμό, πυκνά πολιτισμικά ενδιαφέροντα, γνώσεις που εξακολουθητικά εμπλουτίζονται και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, με ιδρύτρια και υπεύθυνη την ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων, Ίρις Κρητικού.

Η ομάδα ΑΡΤΤΕΑΜ ξεναγήθηκε στις συλλογές του Μουσείου. Γνώρισε την επιρροή της Ελληνικής παιδείας και των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού στις τέχνες, στην πολιτική και την κοινωνική πρόοδο, καθώς την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα, και την συμβολή του στην Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Επίσης η ομάδα επισκέφθηκε την περιοδική έκθεση του Μουσείου με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με τίτλο ‘Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή’. Η έκθεση προβάλει πίνακες, αντικείμενα φιλελληνικής τέχνης και τεκμήρια σχετικά με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, σε διάλογο με γλυπτά του Μηνά Μαυρικάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κυρία Ίρις Κρητικού.

Την εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και από το διαδίκτυο, από τα ακόλουθα links:

Facebook:
https://www.facebook.com/eefshp/live_videos/

Youtube:
https://youtu.be/kGU3bXYdomk