Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού παρουσιάζουν το βιβλίο του Αριστείδη Ν. Χατζή, «Ο Ενδοξότερος Αγώνας – Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» μια τεκμηριωμένη επισκόπηση της Ελληνικής Επανάστασης.

Δουλεύοντας σε ομόκεντρους κύκλους από την Ευρώπη της Αγγλίας, της Ρωσίας, της Αυστρίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς το κέντρο της δράσης, την Ελλάδα, ο Αριστείδης Ν. Χατζής μας μεταφέρει στα ενδότερα των κέντρων λήψης αποφάσεων όλης της Ευρώπης.

Ο «Ενδοξότερος Αγώνας – Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» είναι η ιστορία των ανθρώπων πίσω από την Επανάσταση του 1821, των Ελλήνων διανοούμενων, προεστών, ιεραρχών, στρατιωτικών, των ξένων ρομαντικών συγγραφέων, των δημοσιογράφων, των στρατηγών και αυτοκρατόρων.

Ο συγγραφέας έχει καταφέρει να προσφέρει μια πλήρως τεκμηριωμένη επισκόπηση της Επανάστασης μέσα από αρχεία, μαρτυρίες και την τελευταία λέξη της ιστοριογραφίας. Παρουσιάζει την Ελληνική Επανάσταση ως μία από τις μεγάλες φιλελεύθερες επαναστάσεις της εποχής, ως τον επιτυχημένο αγώνα του πρώτου ευρωπαϊκού έθνους που κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει την ανεξαρτησία του αλλά και να στραφεί προς την Ευρώπη, να θεμελιώσει μια παράδοση δημοκρατική και φιλελεύθερη, μέσα από τον «ευγενέστερο και ενδοξότερο αγώνα που υπάρχει», όπως τον ονόμασε η μεγάλη συγγραφέας Μαίρη Σέλεϊ.

Το βιβλίο διατίθεται και από το eShop και Gift Shop του Μουσείου Φιλελληνισμού.

Για πληροφορίες:

Tηλ:210.8094750

Email: info@phmus.org