Το Μουσείο Φιλελληνισμού υποδέχθηκε τον κύριο Παύλο Γερουλάνο, Δημοτικό Σύμβουλο του δήμου Αθηναίων, μαζί με την κυρία Ντόρυ Δημουλίτσα, Νομικό Διεθνούς Διαιτησίας, την κυρία Ίριδα Κρητικού, ανεξάρτητη επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων και τον κύριο Μηνά Μαυρικάκη, εικαστικό.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την ομάδα του Μουσείου Φιλελληνισμού στις συλλογές του, και παρακολούθησαν μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου την επιρροή της Ελληνικής παιδείας και των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού στις τέχνες, στην πολιτική και την κοινωνική πρόοδο, καθώς την εξέλιξη του Φιλελληνισμού από την Αναγέννηση έως σήμερα, και την συμβολή του στην Εθνική Ανεξαρτησία της Ελλάδος.

Παράλληλα επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση του Μουσείου για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου με τίτλο ‘Είδα τη Νίκη τη Μεγάλη, τη Νίκη την Παντοτινή’(20.10.2021-28.02.2022). Η έκθεση προβάλει πίνακες, αντικείμενα φιλελληνικής τέχνης και τεκμήρια σχετικά με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, σε διάλογο με γλυπτά του Μηνά Μαυρικάκη. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κυρία Ίρις Κρητικού.

Την εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης μπορείτε να παρακολουθήσετε και από το διαδίκτυο, από τα ακόλουθα links:

Facebook:

https://www.facebook.com/eefshp/live_videos/

Youtube:

https://youtu.be/kGU3bXYdomk