Η Δρ. Νίκη Καλογηράτου παρουσιάζει το παιδικό της βιβλίο «Ο Ηράκλειτος και το Μυστήριο του Ποταμού Κάυστρου» στο Μουσείο του Φιλελληνισμού, ένα έργο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των νεαρών αναγνωστών, όσο και των ενηλίκων που αγαπούν την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον πολιτισμό.

Η συγγραφέας, με ακαδημαϊκό προσανατολισμό στη φιλοσοφία και εμπειρία στον τομέα του marketing, των δημόσιων σχέσεων και των μέσων ενημέρωσης, συνδυάζει την γνώση της με την αγάπη για την παιδική λογοτεχνία, παρουσιάζοντας ένα έργο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Το βιβλίο παρουσιάζει τις περιπέτειες του νεαρού Ηράκλειτου και του σκύλου του, Κύωνα, καθώς αναζητούν την πηγή του κύριου ποταμού της πατρίδας τους, με τον Ηράκλειτο να κάνει παρατηρήσεις για το φυσικό περιβάλλον και να εκφράζει τις φιλοσοφικές του σκέψεις για την αέναη μεταβολή του κόσμου.

Το βιβλίο αναδεικνύει τη σημασία της φιλοσοφίας του Ηράκλειτου, παρουσιάζοντας δέκα αυτούσια αποσπάσματα σε μετάφραση, μαζί με στοιχεία της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού. Ενθαρρύνει τους νέους αναγνώστες να αναζητούν βαθύτερες σημασίες στην καθημερινότητα και να προβληματίζονται για τις διαρκείς μεταβολές στη ζωή και το περιβάλλον τους.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2023, και θα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό εργαστήριο για τα παιδιά, όπου θα μπορέσουν να εξερευνήσουν θέματα φιλοσοφίας μέσω δραστηριοτήτων που θα διεγείρουν τη φαντασία και τη σκέψη τους. Το εργαστήριο θα είναι ανοικτό για παιδιά από 6 έως 12 ετών και η συμμετοχή είναι δωρεάν, με την προϋπόθεση προηγούμενης εγγραφής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Η Δρ. Καλογηράτου θα είναι διαθέσιμη για συζήτηση και αυτόγραφα μετά την παρουσίαση, και το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για αγορά στο κατάστημα του μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με το Μουσείο του Φιλελληνισμού μέσω email στο info@phmus.org.

Τοποθεσία: Μουσείο του Φιλελληνισμού
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 12, 11524 Αθήνα
Ημερομηνία: 19 Νοεμβρίου 2023
Ώρα: 11:00-13:00
Διάρκεια Εργαστηρίου: Περίπου 2 ώρες
Κατάλληλο για ηλικίες: 6-12 ετών
Είσοδος: Δωρεάν (απαιτείται προηγούμενη εγγραφή)
Τηλέφωνο: 210-8094750
Email: info@phmus.org