Η 9η Φεβρουαρίου έχει επιλεγεί ως ημέρα-φόρος τιμής στην ελληνική γλώσσα, μία γλώσσα που ακόμη και σήμερα διαμορφώνει την επικοινωνία σε διεθνές επίπεδο. Τα ελληνικά, με την καλλιεργημένη δομή τους και το λεξιλογικό τους πλούτο, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού και γενικότερα του δυτικού πολιτισμού, παραμένοντας μέχρι σήμερα η γλώσσα της επιστήμης και της εννοιολογικής ακρίβειας.

Με αφορμή τον εορτασμό της ελληνικής γλώσσας, το Istituto Ellenico di Cultura διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση «Ελληνικά: η γλώσσα της χίμαιρας». Το Istituto Ellenico di Cultura αποτελεί μία οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία από το 2018 δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτιστικής διπλωματίας με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού ως παγκόσμιας πολιτισμικής παρακαταθήκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κ. Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και ο Δρ. Γεώργιος Βλάχος, Συντονιστής Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο συγγραφέας Francesco Colafemmina, με την κ. Κλειώ Αναγνώστου, Εκπαιδευτικό και Υπεύθυνη Διδασκαλίας των Επιμορφωτικών Προγραμμάτων του Istituto Ellenico di Cultura να κάνει παρέμβαση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:00, στην πλατφόρμα zoom.

«Ελληνικά: η γλώσσα της χίμαιρας»

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

Πρόγραμμα

Χαιρετισμοί: Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, Διευθύντρια Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας & Γεώργιος Βλάχος, Συντονιστής Εκπαίδευσης Γιοχάνεσμπουργκ

Κεντρικός Ομιλητής: Francesco Colafemmina, Συγγραφέας

Παρέμβαση: Κλειώ Αναγνώστου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Διδασκαλίας Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Διδακτικής της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, Istituto Ellenico di Cultura

Zoom meeting:

https://us06web.zoom.us/j/85468945123
ID: 854 6894 5123